Glömt lösenordet? Klicka här.

Information

03. april 2017

Merivaaras nya operationssalslampa vinner Red Dot för högkvalitativ design

Merivaara tar emot utmärkelsen “Red Dot” för sin nya operationssalslampa Q-Flow™. Med Q-Flow har Merivaara Corp. skapat en enastående design som nu erkänns med den internationellt eftertraktade kvalitetsstämpeln. Priset gavs i klassen Red Dot Award: Produktdesign 2017. Tidigare i år har Merivaara vunnit Fennia Prize Grand Prix för samma lampa.

Sjukhusrelaterade infektioner är ett globalt problem. Enbart under ett år USA uppges sådana infektioner orsaka närmare 100 000 dödsfall. Operationslampsystemet Q-Flow är optimerad för ett operationsrums luftventilation och för att minimera luftflödesturbulensen. Detta minskar på antalet oönskade partiklar i det sterila området och därmed även infektionsrisken.

Dessutom har Q-Flow flera patentsökta innovationer för förbättrade arbetsförhållanden, såsom Intuitive Sterile Surgeon Control (Intueri™) där kirurgen kan justera ljusstyrka och ljusfält på ett sterilt och ergonomiskt sätt. Med dynamisk hinderkompensation (DOC™) anpassar sig armaturen automatiskt efter skuggor i ljusfältet.

Lampans enastående färgåtergivningsegenskaper ger kirurger utmärkt definition av vävnader och blodkärl och korrekt hudfärg. Den moderna 4K-kameratekniken ger också en mer realistisk och tydlig bild. Q-Flow förstärker Merivaaras koncept för operationsrum, där hjärtat är det intuitiva gränssnittet som är enkelt att anpassa.

Jyrki Nieminen, Chef för Forskning och Utveckling på Merivaara: “Att vinna ett sådant stort och internationellt pris som Red Dot är en stor ära för alla på Merivaara. Vi har all anledning att vara stolta över detta erkännande och hur utformningen av Q-Flow hjälper att förbättra både patientsäkerhet och arbetsmiljö i operationssalar.”

Professor Dr. Peter Zec, grundare och CEO för Red Dot Award: “Red Dot-vinnarna bedriver rätt designstrategi. De har insett att god design och ekonomisk framgång går hand i hand. Priset från den kritiska Red Dot-juryn visar deras höga designkvalitet.”

Tillverkare och designers runt om i världen uppmanades att anmäla sina produkter till 2017 års tävling. Juryn som består av 40 oberoende formgivare, designprofessorer och specialiserade journalister testar, diskuterar och utvärderar varje enskild produkt. I år fick tävlingen totalt mer än 5 500 bidrag från 54 länder.

Om Red Dot Design Award:

För att bedöma mångfalden inom designfältet på ett professionellt sätt, delas Red Dot Design Award in i de tre disciplinerna Red Dot Award: Produktdesign, Red Dot Award: Kommunikationsdesign och Red Dot Award: Designkoncept. Red Dot Award arrangeras av Design Zentrum Nordrhein Westfalen och är en av världens största designtävlingar. År 1955 sammanträdde en jury för första gången för att bedöma den tidens bästa design. Under 1990-talet utvecklade Red Dots CEO Professor Dr. Peter Zec prisets namn och varumärke. Ända sedan dess har det eftertraktade Red Dot-priset varit den vördade internationella stämpeln för enastående designkvalitet. Mer information finns tillgänglig på www.red-dot.org.

Om Merivaara Corp.

Merivaara fokuserar på att erbjuda lösningar för operationsrum, kirurgavdelningar och återhämtning. Dessutom tillhandahåller Merivaara ett brett urval av andra sjukhusmöbler för sjukhus, dagkirurgi och hälsokliniker. Merivaara grundades år 1901 i Finland och har därmed över 115 års erfarenhet av design och tillverkning av sjukhusmöbler. Våra kunders användarerfarenhet och kompromisslös kvalitet är hjärtat i Merivaaras företagskultur. När Merivaara utvecklar och designar lösningar och produkter fokuserar vi på att få en bättre förståelse för vårdpersonalens krävande miljö. Med enkelhet, funktionalitet och en mer avkopplande miljö kan hälso- och sjukvårdspersonal koncentrera sig på det de gör bäst - att ta hand om patienten, och inte utrustningen omkring dem. www.merivaara.se

Presskontakt på Merivaara Corp.:

Mediarelationer
Anne Kanervo
Mobil +358 40 652 6165
E-post: förnamn.efternamn@merivaara.com

Presskontakt på Red Dot:

Catharina Hesse
Communications Manager
Tel: +49 201 30104-50
c.hesse@red-dot.de
www.red-dot.de/press