Glömt lösenordet? Klicka här.

Om Merivaara

Erfaren leverantör av sjukhusmöbler

Merivaara grundades i Finland 1901, först som en tillverkare av järnsängar för hemmet och sjukhus. Det första operationsbordet tillverkades 1910. Under ett halvt decennium ägdes företaget av Instrumentarium Oy. Idag är Merivaara ett privatägt företag inriktat på att utforma, tillverka och marknadsföra sjukhusmöbler och system för vårdgivare i mer än 100 länder.

Merivaara satsar på kvalitet

Som tillverkare av medicintekniska produkter för sjuk- och hälsovård ägnar Merivaara sin uppmärksamhet in i minsta detalj åt kvaliteten på både sina produkter och i sina verksamhetsprocesser, från produktutveckling och produkternas användbarhet till produktion, marknadsföring och service.

Merivaaras produkter är CE-märkta och företagets kvalitetssystem uppfyller EU-direktiven för medicintekniska produkter, och är certifierat av DNV enligt standarderna ISO 9001 and ISO 13485. Företagets miljöledningssystem är certifierat enligt ISO 14001.

Merivaara i olika länder

Merivaara har omkring 130 anställda i fyra länder. Högkvarteret med R&D, produktion, försäljning, marknadsföring och servicefunktionerna finns i Lahtis, dotterbolagen i Norge (Merivaara A/S) och Sverige (Merivaara AB), och försäljningsorganisation i Ryssland. Dessutom säljs Merivaaras produkter i över 100 länder av distributörer runt om i världen.

Se vem vi är och vem som använder våra produkter >>

(HD 1080p, mp4, 57,9 MB)