Glömt lösenordet? Klicka här.

FoU Innovation

Leader in intuitive Health Technology and Industrial Design

Merivaara gruppen är ledande inom intuitiv sjukvårdsteknologi och industriell design, med kirurgiska rumslösningar som ett centralt fokus och tillväxtområde. Företaget grundades 1901 och med sina metallbäddar förbättrade sjukhushygien betydligt. Idag förbättrar Merivaaras mjukvara, utrustning och tjänster patientsäkerheten och ökar kvaliteten och effektiviteten i operationer i ledande internationella sjukhus. Företaget är verksamt i mer än 120 länder. Merivaara Q-Flow ™ operationslampa vann Red Dot Award och Fennia Prize Grand Prix 2017.

Påvisad meritlista

Merivaara har deltagit i utvecklingen av vård och omvårdnad i över ett sekel. Traditionellt har vår kärnkompetens lagts till att producera lättanvända och hållbara möbler av järn och stål. Medicinsk teknik tar viktiga steg framåt, men vi har anpassat oss till förändrade tider och omständigheter, och idag kan vi tillhandahålla banbrytande system för moderna sjukvårdsanläggningar. En ytterligare styrka av Merivaaras FoU är förmågan att snabbt reagera på kundernas behov och produktidéer.

Innovation genom tvärvetenskapligt samarbete

Genom att kombinera expertis inom olika områden i integrerat kunnande arbetar vi för att uppfylla de krav som ställs på medicintekniska produkter och möbler på sjukhusklass. Tillsammans med läkare, kirurger, sjuksköterskor och andra sjukvårdspecialister och kollaboratörer använder vår FoU-personal sina färdigheter inom mekanik, elektronik, konceptuell design, användbarhet, IKT och material för att utveckla unika innovationer. Dessa används i hållbara, bekväma och lättanvända produkter som används i både krävande kirurgi applikationer och den dagliga patientvården över hela världen.

PARTNERSKAP FÖR FRAMGÅNG

Vår huvudsakliga FoU-anläggning finns i Finland, men en integrerad del av vår innovationsstrategi är också den kontinuerliga sökningen efter allianser och partnerskap som ger samverkan för båda parter. Dessa omfattar hela kedjan, inklusive design, nyckelteknologier och material. Dessutom upprätthåller vi ett växande nätverk av konsultativa och samarbetsrelationer med ledande akademiker inom olika medicinska discipliner. Vi har lärt oss att verkliga belöningar kommer genom partnerskap som fungerar på lång sikt.

Merivaaras aktiva produktutveckling fokuserar på att generera nya, innovativa produkter och lösningar till förmån för patienter och deras vårdgivare, liksom hela vårdadministrationen.